divendres, 2 de juny de 2017

P4B ENS VISITA L'AVI DE L'ÈRIC MARIN I EL YELTON

Dijous a la tarda vam tenir una visita molt especial.
El  Mariano, l'avi de l'Èric Marin i el seu gos guia, el YELTON.

EL PRIMER QUE ENS VA DIR ÉS QUE MAI HEM DE TOCAR ELS GOSSOS SENSE PREGUNTAR ALS AMOS SI ELS PODEM TOCAR. POT SER QUE HI HAGI GOSSOS QUE NO ELS AGRADI QUE ELS TOQUIN.

ENS VA EXPLICAR QUÈ ÉS UN GOS GUIA, COM HA APRÈS LES COSES QUAN ERA PETITÓ. RESULTA QUE PRIMER VA VIURE AMB UNA FAMÍLIA AMB NENS. dESPRÉS VA ANAR A UNA ESCOLA DE GOSSOS GUIA ON LI VAN ENSENYAR MOLTES COSES. DESPRÉS VA HAVER DE CONÈIXER AL MARIANO I VAN ESTAR JUNTS UN TEMPS. QUAN JA VAN CONGENIAR EL YELTON I EL MARIANO JA VAN TORNAR A LES FONTS I SEMPRE ESTAN JUNTS.
DONCS EL YELTON AJUDA AL MARIANO A CAMINAR PELS CARRERS. SEMPRE HA DE CAMINAR PER LES VORERES PER ORIENTAR-SE. I EL MARIANO L'AGAFA PER L'ARNÉS QUE ÉS COM UNA MOTXILLA QUE TÉ UNA NANSA DE FERRO.
SAP BUSCAR EL PAS DE VIANANTS DELS SEMÀFORS PER ON POT TRAVESSAR.
EL MARIANO TÉ UN COMANDAMENT PER SABER QUAN ESTÀ EL SEMÀFOR VERD O VERMELL.

EL YELTON SEMPRE FA EL QUE EL MARIANO LI DEMANA: BUSCAR LA PORTA PER SORTIR O ENTRAR ALS LLOCS, PUJAR O BAIXAR ESCALES, ESQUIVAR ELS OBSTACLES QUE ES POT TROBAR ALS CARRERS.
I QUAN LI POSEN LA CORRETJA SOBRE L'ESQUENA ELL NO ES MOU. NO S'AIXECARÀ DEL LLOC.

videovideo


videoEL MARIANO I EL YELTON PODEN ENTRAR A TOT ARREU: AUTOBUSOS, TRENS, AVIONS, BOTIGUES, RETAURANTS, ESCOLES... L'ÚNIC LLOC ON   NO POT ENTRAR EN ELS QUIRÒFANS. 
A MÉS EL MARIANO ENS VA EXPLICAR QUE LES PERSONES CEGUES PODEN LLEGIR AMB UNES LLETRES ESPECIALS QUE SON UNS PUNTETS. ES DIU BRAILLE.


AQUEST TEMA EL DEIXEM PENDENT PEL CURS VINENT.

ENS VA ENSENYAR BOLSOS I CINTURONS QUE ESTAN FETS DE MACRAMÉ. QUE DIFÍCIL!
ENS VA AGRADAR MOLT TOT EL QUE ENS VA EXPLICAR EL MARIANO, EL YELTON ESTAVA UNA MICA CANSAT I AL CAP D'UNA ESTONA VAN ANAR CAP A CASA.
NOSALTRES ENS VAM QUEDAR AMB LA SÒNIA, LA MARE DE L'ÈRIC. ENS VA PORTAR DIBUIXOS DE LA PATRULLA CANINA, QUE TOTS ELS PERSONATGES TAMBÉ SÓN GOSSOS, COM EL YELTON.
MOLTES GRÀCIES PER ENSENYAR-NOS TANTES COSES IMPORTANTS.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada